Citromos-mákos háromszögek - az édes pogácsa
2016. november 09. írta: kipizsu

Citromos-mákos háromszögek - az édes pogácsa

citromosmakosscone3.jpeg

Pogácsa - nem a megszokott formában, nem a megszokott sós ízzel. Nagyon könnyű elkészíteni, kezdők is bátran nekivághatnak. Imádom, ahogy az egész mákszemek szétpukkadnak a fogaim között...

Hozzávalók:

400 g fehérliszt

1 tasak szárított élesztő (7g)

1/2 teáskanál só

1 teáskanál őrölt koriander

100 g porcukor

1 citrom reszelt héja

6 evőkanál egész mák

1 tojás

2,5 dl langyos tej

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, az egyik felére szórjuk az élesztőt, a másikra a sót, hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót: az őrölt koriandert, a porcukrot, a citrom héját (ízlés szerint több citrom is mehet bele), a mákot. Lazán összekeverjük az ujjainkkal, aztán beleütjük az egész tojást, és hozzáöntjük a langyos tejet is. Pár percig dagasztjuk, majd letakarva langyos helyre tesszük pihenni fél-egy órára.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ezután enyhén lisztezett felületen kb. 25x25 cm-es négyzetté lapogatjuk a tenyerünkkel, majd 4x4 egyforma négyzetre vágjuk. Ezeket a négyzeteket átlósan elfelezzük, így összesen 32 háromszöget kell, hogy kapjunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk őket, legalább 3 cm távolságra egymástól. Langyos tejjel megkenjük a tetejüket, és a forró sütőbe rakjuk, 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket. 

Miután langyosra hűlt, 50 g porcukrot elkeverünk 1-2 evőkanál frissen facsart citromlével, és a háromszögekre csurgatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kipizsu.blog.hu/api/trackback/id/tr5311918299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása