Meggyes-csokis morzsasüti
2016. október 20. írta: kipizsu

Meggyes-csokis morzsasüti

meggyescsokismorzsasuti_1.jpegOlyan sütirecept ötletet kerestem a világhálón, amihez lekvárt használhatok. Ne már csak palacsintatöltelékként fogyjon, kell egy kis változatosság. Találtam is ihletet, és a sok receptből íme, összeállt a morzsasüti: omlós tésztaágyon édes-savanykás házi meggylekvár, étcsokoládé darabkákkal fűszerezve, aranybarnára pirult morzsával a tetején. 

Hozzávalók:

A morzsához:

100 g barna cukor
80 g liszt
fél teáskanál só
50 g hideg vaj

Az omlós tésztához:

240 g liszt
negyed teáskanál só
160 g vaj
30 g kristálycukor
30 g porcukor
1 teáskanál vaníliaaroma

A töltelékhez:

egy kis üveg meggylekvár (nem túl híg) kb. 400 g
100 g jó minőségű étcsokoládé

Elkészítés:
Keverjük össze a morzsa száraz hozzávalóit egy tálban, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat. Dolgozzuk össze gyors mozdulatokkal, amíg morzsás állagú nem lesz. Tegyük a hűtőbe.

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra, béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es tepsit. A vajat keverjük krémesre a kétféle cukorral és adjuk hozzá a vaníliaaromát, majd dolgozzuk hozzá a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sót.
A tésztát egyenletesen nyomkodjuk bele a tepsibe.
Az előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd kenjük meg a meggylekvárral és szórjuk meg a felaprított csokoládéval. Szép csinosan hintsük meg a morzsával, tegyük vissza a sütőbe és süssük még körülbelül 30 percig, amíg a morzsa szép aranybarna színt nem kap.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kipizsu.blog.hu/api/trackback/id/tr4211820925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása